Aluat fraged

admin, 10 iunie 2015

aluatul fraged.Este aluatul care se poate folosi la biscuiți, prăjituri, tarte, plăcinte cu fructe și fursecuri. Pentru aluatul fraged de biscuit, compoziția este mai moale și aproape cremoasă.

Ingrediente:

  • 560 ml = 295 grame = 2 ¼ cups = 38 linguri de făină
  • 180 ml = 174 grame = ¾ cup = 12 linguri unt nesărat foarte rece, tăiat în cuburi
  • 90 ml = 6 linguri apă foarte rece, de la gheață

Preparare:

Există două metode pentru prepararea aluatului fraged: cu mâna mana sau cu ajutorul unui procesor de alimente. În ambele situații, primul pas este cernerea făinii.

Cu procesorul de alimente:

În procesorul de alimente, se combină făina cu sarea și se adaugă untul. Amestecăm câteva secunde, până când untul se fărâmițează și devine de mărimea unui bob de mazăre. Amestecul va avea o textură nisipoasă. Se adaugă apă în procesor și se amestecă din nou, până se formează un aluat. Se scoate aluatul din vasul procesorului, se formează o bilă cu ajutorul mâinii și învelește cu o folie de plastic. Se introduce la rece în frigider.

Tehnica de mână:

Într-un castron, se combina făina și sarea. Se amestecă untul rece, tăiat bucăți și făina. Folosim un blender sau amestecăm ingredientele cu mâna, până obținem o textură granulată și nisipoasă. Adăugăm treptat apă rece până se formează un aluat. Se modelează cu mâna, sub forma unei bile. Înveliți aluatul în folie de plastic și puneți-l la rece pentru cel puțin 30 de minute. Aluatul fraged nu se frământă mult, altfel untul se topește în întregime. Compoziția trebuie să fie fină și pufoasă. Se scoate aluatul, se pune pe o masă de lucru presărată cu făină și se întinde. Foaia trebuie să aibă o grosime aproximativă de 3 – 4 cm = 1/8 inch. Se pune apoi în forma dorită.

Notă:

Se pot pune și 2 ouă în aluatul fraged, iar laptele rece poate fi înlocuit cu apă. Se pot adăuga arome precum zahăr vanilat sau chiar vanilie, scorțișoară sau lămâie. La unele rețete, se pune și smântână sau zahăr pudră. Depinde unde folosiți acest aluat fraged. Gălbenușurile de ou vor da compoziției o culoare galbenă, aurie. Rețeta de mai sus este o rețetă de bază. La acest aluat fraged nu se folosește praf de copt sau alte produse ce duc la creșterea aluatului.

Acrivița

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

057738
Users Today : 134
Users Yesterday : 202
This Month : 4080
This Year : 44983
Total Users : 57738
Views Today : 279
Total views : 240730
Who's Online : 2