Gogoșari în oțet

admin, 5 octombrie 2015

gogosari-in-otet

bucataria-romaneasca.ro

Vă arătăm mai jos câteva modalități simple de a păstra aroma gogoșarilor, conservându-le valoarea nutrițională. Chiar dacă poate e mai simplu să cumpărați murăturile din comerț, trebuie să știți că acestea sunt pline de tot felul de aditivi dăunători sănătății. Până la urmă, ce poate fi mai bun decât un gogoșar murat în casă cu o friptură delicioasă de porc?

Ingrediente:

  • 5kg = 10 punds gogoșari
  • 1 litru = 4,2 cups de oțet
  • 1 rădăcină de hrean, curățată și tăiată în felii lungi
  • 60 g = 4 linguri de sare neiodată pentru murături
  • 23 g = 2 linguri de zahăr sau mai mult, dacă vreți să aveți gogoșari mai dulci
  • 3 linguri de condimente pentru murături (foi de dafin, boabe de muștar, semințe de mărar, boabe de piper negru, toate amestecate)
  • 2 litri de apă

Preparare:

Gogoșarii se curăță, se spală și se taie în 4 sau în jumătăți. Într-o cratiță se pun la fiert 2 litri de apă și un litru de oțet. Se adaugă sarea, zahărul și condimentele de murături. Aduceți la fierbere oțetul și condimentele. Gogoșarii se introduc, pe rând, în saramura fierbinte. Se opăresc cam cinci minute fiecare, până își schimbă puțin culoarea. Se așază în borcanele sterilizate. Ca să nu rămână bule de aer în borcan, gogoșarii se apasă ușor cu o lingură de lemn. Se pun și bucățile de hrean, apoi se adaugă saramura și condimentele. Borcanele se acoperă cu capac și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se păstrează la loc întunecos și rece. Dacă nu vreți să opăriți legumele, puteți să puneți gogoșarii în borcane, apoi hreanul și să turnați deasupra saramura fierbinte. Borcanele se înfășoară cu o bucată de pânză udă, ca să nu plesnească. Se pun capacele și se păstrează la rece.

Acrivița

 

 

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

015752
Users Today : 176
Users Yesterday : 142
This Month : 2997
This Year : 2997
Total Users : 15752
Views Today : 1951
Total views : 107327
Who's Online : 4