Stock de pui

admin, 21 octombrie 2015

0

thenoshery.com

Stock-ul sau supa concentrată este aroma suplimentară de care ai nevoie în unele preparate. Ai nevoie doar de oasele rămase de la un pui fript, legumele pe care le ai la îndemână prin frigider și câteva verdețuri. Stock-ul se păstrează până la o săptămână în frigider sau câteva luni la congelator.

Ingrediente:

 • 6 litri= 6 quarts de apa rece
 • 2 kg = 4 pounds carne de pui, (gâturi, spinări, aripi, pulpe, pielea, cu tot cu excesul de grăsime, orice aveți la îndemână)
 • 1 ceapă mare, curățată și tăiată în patru.
 • 1 praz, spălat și tăiat în bucăți mari, incluziv frunzele verzi
 • 1-2 morcov mari, spălați bine și tăiat în bucăți mari
 • 1-2 bucăți de păstârnac, spălat bine și tăiat în bucăți mari
 • 2 fire de țelină verde, spălată și tăiată în bucăți mari
 • ½ rădăcină de țelină, curățată și tăiată în bucăți
 • 1 buchet de pătrunjel mare, spălat și lăsat întreg (cel puțin 20 fire. Nu se toacă)
 • 3 fire de cimbru
 • ½ căpățână de usturoi, nedecojită
 • 1-2 frunze de dafin
 • 1 lingură de sare

Preparare:

homemade-chicken-stock-5

frugallivingnw.com

Într-o oală mare, la mediu mic se pune apa. Când apa este destul de caldă, se adaugă, pe rând, toate ingredientele de mai sus. Se aduce la fierbere, se spumează rezidurile de la suprafață cu o lingură de spumat. Când supa începe să fiarbă, se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă, neacoperit, timp de 4 până la 6 ore. Când timpul a expirat și supa/stock-ul de pui este gata, scoateți carnea, oasele și legumele cu o lingură mare cu fante. Supa/ stock-ul de pui se trece printr-o sită mare căptușita cu tifon umezit. În cazul în care utilizați o sită foarte fină nu mai este nevoie de tifon. Se trece supa prin sită, se lasă să se răcească și se poate depozita în recipiente de plastic, la rece, în frigider. Se poate folosi imediat sau se poate congela. Dacă se congelează în recipiente de plastic, stock-ul de pui poate să reziste, în congelator, până la trei luni.

Notă:

Ați întâlnit, probabil, pe site-urile culinare termenul de ”broth”. La fel ca și stock-ul, broth-ul este o supă concentrată, care dă gust mâncării. Se prepară, însă, într-un timp mult mai scurt. Dacă la stock, timpul de fierbere este între 4 și 6 ore, la broth avem nevoie de o perioadă mai scurtă, între 45 de minute și 2 ore. Diferențe sunt și în ceea ce privește textura. Broth-ul este mai puțin concentrat și poate fi servit ca atare, ca o supă. Stock-ul are o textură mai densă, aroma este mai puternică, iar atunci când este congelat, devine gelatinos. De asemenea, pentru stock folosim, de obicei, oasele rămase de la un pui fript și legume. În broth, folosim bucăți de carne și vegetale, însă, se pun, de asemenea, condimente (sare, piper negru), chiar și puțin vin. Ambele supe concentrate, atât stock-ul, cât și broth-ul se pot face din pui, legume, miel, pește, vită, creveți, rață sau curcan. După fierbere, supa se strecoară, se îndepărtează toate ingredientele și se păstrează doar lichidul pe care îl vom folosi în rețele noastre.

Acrivița

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

057593
Users Today : 191
Users Yesterday : 210
This Month : 3935
This Year : 44838
Total Users : 57593
Views Today : 393
Total views : 240346
Who's Online : 2