Pulpă de porc la cuptor

admin, 22 octombrie 2015

soldul de porcFriptura de porc este, fără îndoială, una dintre cele mai delicioase mâncăruri. Vă propunem o rețetă care necesită un pic de preparare, însă rezultatul este fabulos, așa că merită așteptarea.

Ingrediente:

  • 4 kg = 8 pounds pulpă de porc din spate, tăiată pe jumătate, cu os și grăsime

Pentru marinată:

  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță oregano uscat
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță coriandru pudră
  • 1 linguriță rozmarin uscat
  • 2 linguri zahăr granulat maro
  • 2 lingurițe de miere
  • 2 lingurițe de sos soia
  • 2 lingurițe de sos Worcester (souce worcestershire)

Preparare:

Într-un castron se pun toate ingredientele (mai puțin carnea de porc), se amestecă bine cu o furculiță sau cu o spatulă. Carnea de porc se spală și se șterge cu un prosop de hârtie de bucătărie. Se preîncălzește cuptorul la 107 grade C/225 F. Într-o tavă termoizolantă se pune carnea de porc și se unge bine, pe toate părțile cu marinata făcută, folosindu-ne de o pensulă de bucătărie. Carnea se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 6 ore–7 ore. Se poate lăsa la cuptor și mai mult de 7 ore, dar trebuie să verificați ocazional temperatura internă a cărnii. Se mai verifică din când în când în timpul coacerii și eventual se unge cu marinata rămasă.

Carnea este gata când termometrul de bucătărie introdus în carne arată 76 grade C – 82 grade C/170 grade F- 180 grade F. Carnea se poate lăsa chiar până la 93 grade C- 200 F, peste această temperatura internă. Fibrele încep să nu mai fie suculente și se usucă. Începând cu temperatura de 76 C /170 F, carne devine suculentă, colagenul (proteinele, acele fibre alungite) încep să se topească, să fie moi, iar exteriorul cărnii capătă o culoare maro. Introduceți o furculiță în carne și întoarceți-o la 90 de grade. Dacă este gătită, carnea se desface ușor. În caz contrar, se lasă încă 25-30 minute în plus, peste timpul de coacere. Carnea gătită devine moale și lipicioasă. Se scoate, se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă să se odihnească pentru 15 minute. Se taie în felii și se servește. Se poate consuma cu legume, cartofi, orez, sosuri aromate și salate.

Acrivița

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

057738
Users Today : 134
Users Yesterday : 202
This Month : 4080
This Year : 44983
Total Users : 57738
Views Today : 275
Total views : 240726
Who's Online : 2