Pâine de casă, în cuptor de cărămidă

admin, 8 aprilie 2016

breadIngrediente: 

Timp de preparare 30 minute, timp de gătire: 1 oră și 20 de minute,  gata în 1 oră și 50 minute

  • 1,5 kg = 12 cups = 192 linguri de făină
  • 30 g drojdie de bere proaspătă  sau 1 lingură de drojdie uscată
  • 1/2 linguriță ulei de floarea-soarelui
  • 1 linguriță de sare fină
  • 900ml = 3,8 cups = 61 linguri apă

 Preparare:


Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă. Dacă se utilizează drojdie uscată, se lasă să se umfle ușor amestecul timp de aproximativ 15 minute. Cerne făina și pune un pic de sare într-un castron; încorporează drojdia și se amestecă apoi cu apa care trebuie să aibă temperatura de  40 ° C/104 F.

Cantitatea de apă necesară poate varia în funcție de tipul de făină utilizată (aproximativ 900 ml). Se adaugă până când aluatul este ferm și lipicios.

Frământați viguros aluatul timp de aproximativ 15 minute pe o suprafață presărată cu făină. Coca trebuie să devină elastică și lucioasă. Modelați aluatul sub formă de minge, puneți-l într-un castron și ungeți-l cu puțin ulei. Se acoperă cu un prosop de bucătărie curat  și se mai lasă la crescut  timp de aproximativ 2 ore. Așezați vasul  într-un loc bine încălzit, departe de curenții de aer. Aluatul este gata atunci când volumul său s-a dublat.

Aluatul se frământă din nou, pentru cinci minute, pe masa de lucru pe care am presărat anterior puțină făină. Se formează două bile din aluat și se lasă să stea la dospit 15 minute, acoperite cu un prosop de bucătărie. Bilele de  aluat se pun pe o foaie de copt. Hârtia trebuie unsă cu unt sau ulei, folosindu-ne de pensula de bucătărie.

Se mai lasă la crescut în tava de copt  timp de 1 oră. Tava trebuie să fie acoperită, bineînțeles, cu un prosop curat de bucătărie.

Preîncălziți cuptorul la 230° C (th. 7)/ 446 F. Pentru coacerea pâinii, puteți  pune în cuptor un  vas cu apă.

Faceți o tăietură în partea de sus a aluatului, astfel încât pâinea să se coacă fără probleme. Folosiți un spray de apă pentru pereții cuptorului. Pâinea se coace timp de 20 de minute.  Se scoate tava  și se întoarce invers în cuptor. Se continuă coacerea timp de încă 15 minute.

Coborâți  temperatura cuptorului  la 200 ° C (th. 6), 400 F.  Se mai coace timp de 45 minute. Pâinea este coaptă atunci când are culoarea maro aurie. Când loviți crusta, ar trebui să iasă  un sunet, astfel încât să vă dați seama că este gata. Scoateți pâinile din cuptor,  înveliți-le într-un prosop curat de bucătărie și lăsați-le să se răcească pe un raft de sârmă.

Acrivița

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

102390
Users Today : 163
Users Yesterday : 203
This Month : 3714
This Year : 32414
Total Users : 102390
Views Today : 288
Total views : 338820
Who's Online : 1