Maia pentru pâine

admin, 8 aprilie 2016

maiaIngrediente:

Preparare 5 minute ,  timp suplimentar: 4 – 8 zile,  gata în 4 – 8 zile și 5 minute

  • 250 g = 1 cups = 17 linguri făină
  • 7 g de drojdie de panificație uscată
  • 475 ml = 2 cups = 32 linguri  apă caldă

Preparare :

Într-un castron de sticlă (nu din metal ) amestecați făina cu drojdia și cu  apa caldă. Se acoperă și se lasă să fermenteze într-un loc cald timp de 4-8 zile. Vasul de sticlă se pune într-o tavă sau peste pe un prosop de bucătărie, în cazul în care amestecul  se umflă mai mult decât vasul utilizat.

Când amestecul începe să  facă spumă și are un miros acru, este gata pentru utilizare. În cazul în care amestecul are o culoare roz, portocalie sau o altă  culoare închisă,  ciudată, aruncați maiaua  și începeți  din nou altă preparare. Băgați maiaua acoperită la rece în  frigider până când trebuie să o folosiți.

Când luați din maia, nu uitați să completați la loc în vas.

Înlocuirea cantității  utilizate este  o cantitate egală de făină și apă, cu un vârf de cuțit de zahăr. Așa că, dacă utilizați 1 cană de maia, substituiți cu  1 cană cu apă și 1 cană de făină. Se amestecă și se lasă să stea la temperatura camerei până când  amestecul face din nou spumă și se umflă din nou, apoi se păstrează, în continuare, la rece în  frigider.

În cazul în care se formează o peliculă  maro pe suprafața maialei, nu trebuie să vă faceți griji. Este un lucru normal, provenind din fermentarea alcoolului. Puteți să amestecați în compoziție și gustul nu va fi afectat.

Aluatul de maia acru se îmbunătățește cu vârsta și poate fi stocat pe termen nelimitat. Anumite drojdii  din maia sunt chiar transmise, în continuare, din generație în generație!

Acrivița

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

102389
Users Today : 162
Users Yesterday : 203
This Month : 3713
This Year : 32413
Total Users : 102389
Views Today : 283
Total views : 338815
Who's Online : 1