Budincă Panna Cotta cu cafea

admin, 16 februarie 2015

Budinca Panna Cotta  este un desert italian făcut, de obicei, prin amestecul de smântână și albușuri de ou, la care se adaugă miere sau zahăr. La desertul nostru am adăugat cafea, însoțită de un sos de ciocolată neagră.

Ingrediente:

  • 230 ml =0,9  cup = 15 linguri de cafea (preparată)
  • 500 g= 2 cups = 34 linguri  de smântână
  • 100 g  = 0,5 cup = 8 linguride zahăr
  • 8 g = 2 lingurițede gelatină
  • 1 linguriță esență  de vanilie
  • 100 grame =0,6 cup =9 ½ linguri de ciocolată neagră

Se pregătește mai înainte cafeaua  (se face puțin mai tare, pentru gust). Într-o cratiță, la foc mediu, se pune smântâna, se adaugă zahărul și esența de vanilie (cel mai bine ar fi să aveți o păstaie de vanilie.Tăiați-o pe jumătate, în lungime și scoateți  semințele. Acestea se pun la fiert, împreună cu smântâna). Se reduce căldura și se lasă  să fiarbă la foc mic. Se pune gelatină în puțină apă.

Când crema de smântână este gata, adăugați gelatina. Se amestecă 30 secunde. Se pun doar 150 ml de cafea peste toată crema de smântână, amestecând ușor până la omogenizare. Se trece tot conținutul printr-o sită și se pune  crema rezultată în 6 ramekins, cam de 125 ml fiecare( ramekins sunt  vase termorezistente din ceramică, de mărime mică, folosite pentru diferite feluri de mâncare).

Crema se  pune la rece, în frigider,  pentru cel puțin 3-4 ore sau mai mult.

Cu puțin timp înainte de a scoate Panna Cotta  din frigider, preparați sosul. Într-un vas mai mic  (într-un ibric, de exemplu)  se pune ciocolată ruptă și se topește la foc mediu. Se adaugă cafeaua calda (restul de 80 ml  de cafea rămași), se amestecă  și se face un sos nu foarte subțire. puneți cafea, puțin câte puțin, în ciocolata topită și amestecați până veți obține consistenta dorită.

Introduceți lama unui cuțit în apă clocotită și tăiați de-a lungul perimetrului bazei budincii din vasul  ramekins. Se pune pe o farfurie. În cazul în care Panna Cotta nu iese din formă, se introduce ușor lama unui cuțit pentru a elimina vidul. Panna Cotta se decorează cu sos de ciocolată și cafea.

Acriviţa

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

057769
Users Today : 10
Users Yesterday : 155
This Month : 4111
This Year : 45014
Total Users : 57769
Views Today : 49
Total views : 240954
Who's Online : 2