Lapte de migdale

admin, 26 februarie 2015

almond-milk

Sursa foto: italianaddiction.com

Laptele de migdale se poate face, foarte simplu, acasă. Este nemaipomenit dimineața, cu un bol generos de cereale. Poți să îl folosești, cu încredere, și la prăjituri.

Ingrediente:

  • 250 – 300 g=2 cups de migdale tăiate în bucăți mai mici și 1 cup migdale=140 migdale întregi
  • 3 litri =12 cups apă filtrată
  • 1 lingură de sare

Într-un borcan de sticlă, se pun migdalele tăiate în bucăți mici sau chiar întregi și apă. Se acoperă borcanul și se lasă pe timpul nopții, pus deoparte, pentru ca migdalele să absoarbă cât mai multă apă. A doua zi, se scot migdalele din borcan, se aruncă apa și se pun câte 100 g de migdale=1cup în blender împreună cu 1 litru= 3 cups de apă filtrată. Se mixează bine, aproximativ 1- 2 minute. Se procedează la fel cu celelalte 200 g de migdale rămase. Aveți nevoie de o pungă cu ochiuri fine, prin care se filtrează zărul de brânză. Există și niște saci speciali pentru pregătitul laptelui din nuci, migdale sau alte alune. Sacii se numesc saci de filtrare sau saci de germinare (sprouting bags).

Se pun migdalele mixate bine cu apă în acești săculeți. Dacă nu găsiți la magazin, folosiți o bucată de pânză pentru strecurarea brânzei pe care o îndoiți în 5 sau 6 rânduri. Laptele obținut se pune separat. Dacă nu vă place gustul simplu de lapte de migdale, se poate adăuga vanilie, nucșoară sau scorțișoară. Se poate îndulci, după gust. Migdalele rămase se pot mânca, în amestec cu cereale. De asemenea, se pot folosi la prăjituri, la prepararea humusului cu migdale sau se pot congela pentru a fi utilizate altă dată. Veți obține aproape 3 litri de lapte de migdale.

Acrivița

Acriviţa vă urează poftă bună!

Lady chef
trimite reteta ta

reclama culinar

Trafic monitorizat de pe 23 Octombrie 2017

057738
Users Today : 134
Users Yesterday : 202
This Month : 4080
This Year : 44983
Total Users : 57738
Views Today : 270
Total views : 240721
Who's Online : 2